Hakkımızda

Av. Yunus KAYA,

1980 İstanbul doğumludur. İstanbul Korkmaz Yiğit Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünden 2003 yılında mezun oldu. 2003-2005 yıllarında yine Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Orta Öğretim Formasyon yüksek lisansını tamamladı.

11 yıl boyunca matematik öğretmenliği yaptı. Bu süre zarfında yazılım ve veri tabanı uzmanlığı eğitimi aldı. Öğretmenlik mesleğini ifa ederken son dört yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde hukuk eğitimi aldı ve mezun oldu.

İstanbul Barosu’nda avukatlık stajını başlattı. 2016 yılından bu yana İstanbul Barosu’na bağlı olarak avukatlık yapmaktadır.

Maddi hasarlı trafik kazalarının yanı sıra bedeni zarardan kaynaklı maddi tazminatların hesaplanmasına dair Aktüerya bilirkişiliği eğitimi sertifikasına sahiptir.

Sigorta Hukuku, İş Hukuku, Tazminat Hukuku, Kira Hukuku, Aile Hukuku, Ceza Hukuku ve Kişisel Verilerin Korunması Hukuku alanlarında çalışmaktadır.

Hukukun bir ispat sanatı olduğunu düşündüğünden, maksimum fayda elde edilebilmesi için müvekkillerin hukuki durumlarını hukuk düzleminde analitik düşünce kurallarına dayalı değerlendirme yöntemileriyle hareket etmektedir.

Nobel ödüllü Matematikçi John Nash’in söylediği gibi;
“Hukuk insanlığın ortak huzurunu güvence altına almaya dönük, evrensel ilkeler matematiğidir.”